viernes, 7 de enero de 2011

20 de luni

Au trecut 20 de luni de cand David imi bucura zilele. Si nu inceteaza sa invete lucruri noi, sa descopere,sa imi arata alta fata a lumii. E minunat!
Incercam acum sa imi amintesc ceva semnificativ din evolutia lui in ultimele 3 luni.
La 18 luni stia cateva trasee din apropierea casei.M-a surprins de cateva ori cand, iesiti fiind la plimbare, imi cerea sa il urmez,sa il las pe el sa aleaga traseul. Si de atunci are rutele lui.Pe care le schimba in mod constant.Dar mereu traverseaza DOAR pe la trecerea de pietoni, merge pe trotuar si stie sa ajunga la cate un parc. E drept ca intotdeauna suntla cativa cm de el si c avem multe parcuri prin imprejurimi,dar euimitor ce memorie vizuala ar.
tot la 18 kuni a inceput sa efuze categoric scutecele. Numai ca auurmat apoi 2episoade de gastroenterit si am ales sa nu renuntam la ele detot. De multe ori cerela baie. Refuza sa steasa ii p[un scutecel sima iastrigand "baie" saudaca are pe el scutecel trage de pantalonisice labaie.Cat mai curand vom relua ntrenamentul la olita.
Si tot inacealuna ainceput saleghe multe cuinte,sa imite ceea ce auzea injur...
Luna urmayoare l-adcopeit pr Mickey Mouse. Din intamplare.Si Mickey a devemnit personajullui preferat, cuvantul cel maides pronuntat.Bine, ignorand "mama" si "tzatza">
Il incanta desenele cu Mickey, cartile cu el, il descopera pediferite hainute,pe strada, la copii, in vitrine...Eo adevarata nebunie. Seara, la culcare, il bagapeMickeylangaelin pt siapou cauta o cartecu el, pe care o rafoieste de cateva ori, il mai aseazaiar pe Micey peperbnuta, mai cautaiar cartea si abia apoiadoarme. Iariminata, Mickey este mereu salutat, pupacit cudragsi abia dupa aiacoboram din patut.
Luna asta estefascinat de numere. Pronunta 1,2, 3, 4 , 6, 7 i 8. 3 ededeparte preferatul lui.
Il incanta si culorile, formele (are o galetusa deplastic cuforme, careleintroduceprin capac fara dificulatete(si puzzleurile de lemnb. Ii cumparasem deMos Nicolae2 puzzeluri delemn, cu caremi petreceam maimult timp eu decat el.Ma privea uneo, dar nu parea foartye tras de ele.Pana acum vro 4 zile, nd le/a cautat, le a adus peun foto.iu, le a rasturntin ce eu faceamifeitelucruri prin casasiapoi a inceput sa apalude si a trigeBiem Bien... Reusisresale refacasi era incantat.Ieumuta deuimire... Si puzzelurile sunt acumoata iuademontat si refacutee...
Cuvintele e invta fara sa respire. Pronuntafoarte multe...
l 21de luni ced ca vom merge lA INOT.

No hay comentarios:

Publicar un comentario